viernes, 23 de marzo de 2012

VAGA GENERAL - 29 de Març

29M, jo també faré la vaga


Sí, han llegit vostés bé, jo que sóc jubilada també faré vaga el dia 29 de març. Els explicaré les meues raons i com la faré.
Aquesta vaga està convocada pels sindicats i afecta especialment els treballadors i treballadores que, amb la reforma laboral del PP, veuen atacades de forma gravíssima i irreversible les seues condicions de treball i el marc de relacions laborals; però és també una vaga ciutadana i una vaga preventiva. Per tant, tots els ciutadans i ciutadanes ens hauríem de sentir convocats per nombroses raons.
La proposta del govern és un autèntic puntelló a la democràcia; els empresaris ja no estan obligats a respectar ni els contractes ni els conveni ni els salaris. Qualsevol treballador/treballadora pot ser objecte d'acomiadament procedent davant de qualsevol baixa justificada de 9 dies en el termini de 2 mesos. Ja ningú es podrà posar malalt sense temor a l'acomiadament? El paradigma de la patronal s'ha convertit en : “et puc enviar a Lapònia i has de conformar-te amb un tassó d'arròs”. Tot açò genera un panorama social que m'afecta i m'indigna. Treballadors sense drets és l'antesala de persones sense drets. Es posen en dubte tots els beneficis de l'estat social; els retalls afecten tots els aspectes de la nostra vida: sanitat, educació, prestacions socials, igualtat, avortament ...
I no contents amb aquest pas de gegant cap al passat i l'empobriment general, s'anuncien nous retalls, nous atacs als funcionaris, i els següents, encara que ara ho neguen, serem els jubilats. Qui creuen vostés que patiran el “repagament”? Tots, però especialment els majors i els malalts crònics. Quin futur estem construint per als nostres fills/es?
Però fins i tot estaria més indignada si fóra una aturada i patira com s'intenta justificar la reforma en el meu nom. Aquesta reforma no genera ocupació i incrementarà el nombre d'aturats, i si algun troba ocupació serà en condicions de precarietat tan extrema que és una burla que se'ls intente utilitzar d'esquirols.
I com podem sumar-nos a la vaga els que no estem inclosos en les llistes de la població activa ? És fàcil, no cal eixir de casa fins a l'hora de la manifestació; res d'anar a comprar el pa, no comprem res eixe dia; anul·lem les cites amb el metge, excepte en casos extrems; no portem als xiquets/s'al “cole”; no utilitzem el transport públic ni privat. Col·laborem activament en l'èxit de La VAGA GENERAL.

Glòria Marcos i Martí

No hay comentarios: