sábado, 31 de octubre de 2009

Ruta ciclista i Museu de l´Horta














































Poca gent es va animar a fer la ruta en bici. Una llàstima perquè el dia va eixir preciós. Esperem comptar amb més ciclistes la próxima vegada.
La visita al Museu de l´Horta va ser molt interessant. Seria un exercici més que curiós creuar les mirades de tots els que vam assistir a la visita. Al Museu estan exposats objectes, eines... per a la casa, per al camp... Tots ells parlen d´un estil de vida ja desaparegut a les nostres terres. A la visita assistírem persones de al menys tres generacions, homes i dones, de camp o de ciutat, d´ací i d´allà (de la Manxa, de Bilbao, de Galícia, de Brasil, de Nigèria, de Mali, d´Algèria, de Marroc...). El que queda clar és que tots vam vore el mateix però cadascú amb una mirada diferent: per a alguns, atesa la seua edat, els objectes els eren familiars per a d´altres no deixaven de ser "antigualles" desconegudes; per a uns eren rastres d´un passat ja extint, per a d´altres encara formen part del dia a dia al seus països...


Tantes mirades! Si vols, pots escriure ací quins objectes ja coneixies i quins sentiments se t´han despertat contemplantr-los. O simplement pots escriure què és el que més et va agradar.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Lo que más me gustó del museo fue la diversidad de personas que lo visitabamos en ese momento. Las "antigüedades", a mi me parecian "actualidades", ya se que no se utilizan, que al igual que todo lo demas la agricultura tambien ha cambiado, todo es más moderno, pero yo le tengo mucho cariño a todos esos instrumentos que se utilizaban, los encuentro bonitos, los utilizo para decoración, ya no sirven para lo que fueron diseñados EL CAMPO Y EL HOGAR.
c.l.f.

Anónimo dijo...

Per a mi, va ser un regal de dia, una llum preciosa, un cel blau, una temperatura agradable i una bona companyia.
Dels objectes em va cridar l'atenció "la pissarreta", imatgine quins dictats més curtets havien de fer i impossible una divisió per moltes xifres. Dis de poc les nostres llibretes també estaran als museus i només utilitzarem l'ordinador.
Rosario

Anónimo dijo...

El viernes visité el Museu de l’Horta en Almassera. Fui en tren con mis compañeros de escuela.
El edificio se inauguró hace 100 años y el museo hace 10.
Cuando estábamos allí, nos enseñaron las herramientas de carpintería y las del campo y una cocina antigua.. También vimos animales vivos, como pavos, patos, pollos, palomas y pájaros.
He disfrutado mucho, me gusto mucho.

Josephine Popoola

Anónimo dijo...

La visita al museo ha sido muy interesante aunque fueramos muy pocos.El dia salio magnifico espero que a la proxima salida os animeis mas gente del club de lectura o de las clases.
Saludos Marian

Anónimo dijo...

Hola Rosario:
Quiero escribir de la salida del viernes pasado fue maravilloso, vimos muchas cosas que no conocíamos antes sobre el trabajo de España en el campo antiguamente, como herramientas de los agricultores y la forma de cocinar y la forma que sacar agua del pozo, y como guardaban agua. También vimos muchas animales diferentes, también vimos otras cosas diferentes como herramientas domesticas y utensilios para medir.

Souleymane Camara